Recept

Tiden är förbi då en dipp enbart var till för chips eller grönsaker skurna i avlånga stavar. Prova av receptet nedan så får du själv smaka på vad vi menar. Fler smakfulla recept kommer inom kort.

Rödbetshummus

Rödbetshummus

Recept:
1 burk kokta kikärtor (410g)
Saft från en halv citron
2 msk Gårdschips dippmix rödbeta
4 msk rapsolja
2 msk vatten

Skölj av kikärtorna i kallt vatten. Lägg allt i en bunke och mixa med stavmixer. Servera
hummusen till en god sallad eller som dipp till grönsaker och chips.

LINGONGLASS MED KOLASÅS OCH KAKCRUNCH

LINGONGLASS MED KOLASÅS OCH KAKCRUNCH

Recept:
0,5 l god Alvestaglass ekologiska gammaldags vanilj.
0,5 dl frusna lingon
1,5 msk Gårdschips dippmix lingon
2 msk kolasås
4 havrekakor alternativt McVitie´s Digestive kex.

Blanda vaniljglass, lingon och dippmix i en bunke, ringla i kolasåsen. Ställ in glassmeten i frysen tills den
har frusit igen. Servera med kakcrunch från krossade havrekakor eller McVitie´s Digestive kex.

Kantarellsmör

Kantarellsmör

Recept:
200 g saltat smör
1 msk Gårdschips dippmix kantarell
1 msk hackad krukpersilja

Blanda allt till en smet. Kyl i lämplig form eller servera direkt till en saftig köttbit och ugnsbakade rotfrukter.

Sparrissoppa

Sparrissoppa

Recept:

3 stora potatisar
1 gul lök
1 msk smör
0,5 l kycklingbuljong
2 dl vispgrädde
3 msk Gårdschips dippmix sparris

Skala och tärna potatisen i mindre bitar, hacka gullöken. Fräs i smör i en kastrull.
Häll på kycklingbuljong och grädde, vispai dippmixen. Koka tills potatisen är mjuk, ca 10 min.
Ta sedan av kastrullen från spisplattan och mixa soppan slät. Toppa med baconcrunch och örter.